Stervensbegeleiding en Rouwverwerking

Stervensbegeleiding

VoetreflexPlus heeft massages ontwikkeld speciaal om stervenden te begeleiden. Mensen die sterven krijgen de massage die ze op dat moment nodig hebben. De massagegrepen hebben als doel rustgevend te zijn. Het ondersteunt de essentie van het leven. Leven kenmerkt zich door groei. Het kent 3 opeenvolgende levenstaken: Opnemen, verwerken en loslaten. Op geestelijk vlak kenmerkt het leven zich door de levenscyclus: bewustwording, acceptatie en transformatie. Middels een voetmassage worden de lichamelijke en geestelijke processen beide ondersteund.

Er zijn 3 soorten massages. Een massage is speciaal voor stervende, Een is voor beide. Zowel voor de stervende als voor de nabestaande.  En er is een massage speciaal  voor nabestaanden.

Rouwverwerking

Van voetreflexPlus zijn speciale massages opgezet die gericht zijn op verwerking van verlies van dierbaren. Dit proces heeft tijd nodig. Het doel is om vanuit liefde, kracht en eenheid in dit belangrijke proces een ondersteunende factor te kunnen zijn. Aanraking en aandacht door voetmassage tijdens rouwverwerking betekent in elke fase een verrijking. Elke liefdevolle aanraking tijdens de massage biedt een diepgaande ondersteuning.