Fertiliteitsreflexologie

Reflexologie is een alternatieve geneeswijze. Op handen, voeten en hoofd liggen zones die corresponderen met alle organen en weefsels in het lichaam. Massage van deze zones activeert het zelf genezend vermogen en bevordert de balans tussen lichaam en geest. Fertiliteitsreflexologie is ook geschikt voor mannen met een verminderde vruchtbaarheid.

Wanneer spreekt men van onvruchtbaarheid

Van onvruchtbaarheid wordt gesproken als een paar 1 jaar lang regelmatig gemeenschap heeft zonder voorbehoedsmiddel en er geen zwangerschap is ontstaan. Het komt steeds meer voor. Ca.25% van de vrouwen is verminderd vruchtbaar. Ook bij mannen neemt het aantal toe.

Wat kan reflexologie betekenen voor de vruchtbaarheid

Bij vruchtbaarheid is een goede hormoonhuishouding essentieel. Met fertiliteitsreflexologie vergroot je de kans op een zwangerschap soms tot wel 95%. Dit is afhankelijk van de oorzaak. Maar we hebben het niet helemaal zelf in de hand.

De 1e behandeling

Voor de 1e behandeling gaan we uw  medische geschiedenis bespreken, en een vragenlijst doorlopen. Daarna krijgt u een voetreflexmassage. Dit is voor man en vrouw hetzelfde. Op deze manier hoop ik te weten te komen wat de oorzaak kan zijn voor de verminderde vruchtbaarheid. Aan de hand van deze gegevens ga ik een behandelplan opstellen. Soms is de oorzaak direct aantoonbaar en te verhelpen, maar het kan ook gecompliceerder zijn.

Wat kunt u verwachten

Een reflexzonetherapeut beheerst verschillende soorten massagetechnieken. Maar werkt alleen met de handen. De massages die worden toegepast zijn afhankelijk van de oorzaak. Door massage  van de reflexzones wordt het betreffende  gebied geactiveerd. Door de doorbloeding te verbeteren, worden afvalstoffen sneller afgevoerd, en voedingsstoffen sneller aangevoerd. Dit werkt niet alleen op orgaan-niveau, maar ook op celniveau. Een massage geeft altijd ontspanning, dus doet iedereen goed. Meestal doet een reflexzonemassage geen pijn. Maar ieder mens is uniek. Als er massagegrepen zijn, die wat gevoelig zijn, dan kunt u dit gewoon aangeven, ik zal dan de techniek iets aanpassen. Dit heeft geen verminderde werking. Als de massage pijnlijk of gevoelig is, kunt u niet ontspannen. Ontspanning is wel belangrijk. Verder zijn er geen risico’s aan de behandeling. Ook kan het zijn dat u advies krijgt over voeding, of het gebruiken van een supplement.

Welke soort fertiliteitsproblemen o.a.

Hormonaal disbalans                         PCOS

Endometriose                                     Extreme bloeding

Stress                                                 Problemen bij man

Evt. ondersteuning bij IVF