Wat is VoetreflexPlustherapie

VoetreflexPlustherapie is een heel oude massage techniek waarvan de wortels hoogstwaarschijnlijk in India en China liggen.

De meeste voetreflexbehandelingen beperken zich tot de westerse of tot de Chinese methode. VoetreflexPlus therapie is een uitgekiende therapie die beide technieken samenbrengt. De westerse variant bestaat al ruim 150 jaar waarbij alleen de voet wordt behandeld via een speciale duimtechniek. In de voeten zijn alle delen van het lichaam weerspiegelt. Door met duim en vingers op bepaalde punten (reflexzones) druk uit te oefenen wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam weer geactiveerd. Het voordeel is dat de zones zeer nauwkeurig behandeld kunnen worden.
Bij de Chinese voetreflexmassage wordt een meer glijdende techniek gebruikt, waarbij de lichaamsbeweging van de therapeut wordt benut om druk uit te oefenen. De handen zijn hierbij volkomen ontspannen. Bovendien worden bij de Chinese variant ook de meridiaan-banen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen,handen en armen en knieën behandeld. Meridiaanbanen zijn anatomisch niet aantoonbaar, maar spelen toch een belangrijke rol voor ons lichaam. Meridiaanbanen zijn onze energiebanen. Omdat de meridiaanbanen bij de knieën en ellebogen dieper het lichaam in gaan, kunnen wij deze tot hier behandelen.
Door westerse en chinese technieken te combineren heeft de voetreflexPlus methode een duidelijke meerwaarde ten opzichte van een klassieke voetreflexbehandeling. Dat is inmiddels bewezen. Deze massages werden 3000 jaar geleden ook al toegepast.

Er zijn diverse soorten massages om toe te passen. De therapeut zal de massages uitvoeren die passen bij uw klacht. Elke klacht heeft een eigen oorzaak. Dit kan behalve slag, stoot of overbelasting ook ontstaan door stress, of een emotie. Zo’n emotie bijvoorbeeld zorgt voor extra belasting van het lichaam. het lichaam kan dit niet opruimen en hierdoor ontstaat een blokkade in de energiebanen. Bij het eerste consult bespreken we uw medische geschiedenis. Hierdoor wordt vaak duidelijk waar de klachten zijn begonnen. Afhankelijk van dit gesprek wordt een behandelplan opgesteld.
Door massage van de bijbehorende energiebaan kan deze blokkade/emotie worden losgemaakt en verwerkt. Vooral mensen met klachten, waar geen oorzaak voor is zullen er baadt bij hebben.